Lider du af OCD og tvangshandlinger?

”Nu ved jeg jo godt, at det er OCD en, der taler, når jeg tænker, at jeg bliver nødt til at vende bilen og køre tilbage. Så kan jeg godt sige til den. Det får du simpelthen ikke lov til at bestemme. Så kører jeg videre, selvom jeg får det lidt dårligt indeni. Jeg ved jo, at det går over igen.”

(Citat fra en OCD ramt).

OCD står for Obsessive Compulsive Disorder.

Hvis du lider af OCD vil du opleve, at du føler dig tvunget til at gentage rituelle handlemønstre, som du egentlig godt kan se er fjollet (tvangs handlinger). Det kan være handlinger, som du foretager dig fordi du forestiller dig, at det beskytter dig mod, at noget skal ske med dig eller din familie.

 

Du kan også opleve, at du tænker de samme tanker igen og igen. Tanker som du også kan opleve som irrationelle og måske mærkelige eller skamfulde.

 

Det er bl.a. via kognitiv adfærdsterapi muligt at komme ud af denne ubehagelige og invaderende tilstand og begynde at trodse OCD en.

Til forside
Tlf: 20 63 18 00
 

Aalborg Psykolog Praksis // Rosenlunden 4 // 9000 Aalborg // Tlf: 20 63 18 00 // CVR: 28447752 // E-mail: lkd@aalborgpsykologpraksis.dk