Få behandling til sorg og krise

”Det er først nu, efter jeg har mistet hende, at jeg virkelig mærker hvor betydningsfuld hun er for mig.”

Citat fra en efterladt.


”Jeg er så taknemmelig for hver dag. Der er så meget at være glad for, synes jeg.” Citat fra en døende kræftpatient.

Uanset om du er pårørende, om du har mistet en af dine kære, eller om du selv er syg, så er det en situation, som kræver dig på en særlig måde. I vores daglige liv har vi som regel en basal tillid til verden og til og selv. ”Hvis bare jeg kører pænt i trafikken og tager mine forholdsregler, så sker der mig ikke noget”, er vi tilbøjelige til at tænke.

 

Når vi bliver ramt af krise brister den tillid og vi kan opleve forskellige følelsesmæssige tilstande: angst, sorg, vrede, tomhedsfølelse, smerter mv. Det er meget forskelligt, hvordan vi reagerer på sorg og krise. Mange mennesker tror, at man bør reagere på en bestemt måde, og er bekymrede for, om de reagerer, som man skal.

 

Det er utroligt vigtigt og det kan ikke understreges nok, at der ikke findes nogen rigtig og forkert måde at reagere på. Vi er alle forskellige med forskellige personlighed, livsvilkår og værdier. Der findes ikke nogen opskrift eller manual på hvordan sorg og krise skal håndteres. Der findes kun din egen måde.

Til forside
Tlf: 20 63 18 00
 

Aalborg Psykolog Praksis // Rosenlunden 4 // 9000 Aalborg // Tlf: 20 63 18 00 // CVR: 28447752 // E-mail: lkd@aalborgpsykologpraksis.dk